Напередодні Міжнародного жіночого Дня в Миронівському інституті пшениці відбулися урочисте зібрання і святковий концерт. Мам і бабусь першими привітали маленькі «джентльмени» – учасники дитячого ансамблю «Зернятко», учні молодших класів школи села Центрального, де розташований Інститут.

Свою майстерність продемонстрували «Королеви музики» – ансамбль скрипальок Миронівської школи мистецтв. Концертмейстер Ірина Андріуца, соло на скрипці – Наталія Івашко.

Далі – урочиста частина свята. Директор інституту Олександр Демидов від усього серця подякував жінкам-колегам і ветеранам за сумлінну працю та привітав усіх присутніх жінок з чудовим весняним святом і побажав їм здоров’я, благополуччя, успіхів та сімейного затишку. Олександр Демидов вручив Грамоти і Подяки керівнику ансамблю народної пісні «Золота нива» Ніні Северин, директору комунального підприємства «Комунальник» Тетяні Чайці, сімейному лікарю Юлії Чередніченко та заступнику директора школи Вікторії Латиш.

Жінок села Центрального привітав також голова Миронівської об’єднаної громади Віталій Савенко. Від імені громади він вручив Грамоти та подарунки кращим працівницям інституту – головному бухгалтеру Олені Коваленко, старшому науковому співробітнику Галині Вологдіній, лаборанту Ларисі Верголяс та завідувачу лабораторії якості зерна Ірині Правдзивій.

Урочистості продовжились ліричними та веселими і запальними українськими піснями у виконанні хорового колективу «Золота нива». Декілька гуморесок розповів ветеран інституту Іван Дем’яненко.

А далі глядачі занурились у минуле, яке було представлено невеличкою побутовою сценкою з життя українського села у виконанні працівників Миронівського районного будинку культури Наталії Хутько, яка дуже цікаво вела програму свята, і Василя Андріуца, а також учасників хору «Золота нива».

Урочисте зібрання створило чудову святкову обстановку і піднесений настрій, наповнило присутніх почуттям гордості за Миронівський інститут пшениці та рідне село, зміцнило надії на мир і благополуччя в Україні.