24 червня заступник директора МІП з наукової роботи Володимир Гудзенко, завідувач лабораторії селекції озимої пшениці Олександр Гуменюк та завідувач відділу насінництва Андрій Сіроштан побували на Дні поля в підпорядкованому МІП дослідному господарстві «Затишне» (Криничанський район Дніпропетровської області).

День поля відкрив директор ДП ДГ «Затишне» Станіслав Влодимирович Кобзар. Учасники заходу оглянули демонстраційний полігон, на якому були представлені сорти озимої та ярої пшениці миронівської селекції. Незважаючи на те, що дощів на Дніпропетровщині було недостатньо, посіви мали достойний вигляд. Презентацію нових миронівських сортів озимої пшениці провів Олександр Гуменюк. З особливостями технології насінництва сортів миронівської селекції аграрників ознайомив Андрій Сіроштан. Аграріям було також було вручено друковану методичну та рекламну продукцію МІП.

Виробничників зацікавили нові миронівські сорти зернових культур. Вони визначились із сортами для своїх господарств. Було укладено попередні домовленості про купівлю насіння нового врожаю. Адже одним із шляхів до стабілізації зерновиробництва в сучасних умовах є вирощування інноваційних сортів озимої і ярої пшениці.

В учасників заходу залишилися приємні враження від гостинності господарів та організації свята.

1

2

3

4

11