Підготовка до осінньої посівної  є однією з основних складових процесу вирощування якісного насіння озимих зернових, тому у інституті вона розпочалась завчасно. Працівниками інституту заздалегідь були сформовані і підготовлені до сівби селекційні та колекційний розсадники, проведено протруювання насіння. Підготовку ґрунту провели в максимально можливі строки.

Організовано було проведено розбивку полів, а головне – під час посівної чітко розподілено обов’язки між працівниками.

Сівбу озимої пшениці проведено на площі 57 га., а також сівбу попереднього розмноження трьох перспективних сортів озимої пшениці та закладено повну схему селекційного процесу на площі 4 га.

Найбільші площі засіяно новими сортами, які користуються попитом у виробництві, а саме –    МІП Фортуна, МІП Ассоль, Естафета миронівська, Вежа миронівстка, МІП Дніпрянка, та твердої озимої пшениці сорту  МІП Лакомка. Посіяно також розмноження нових сортів МІП Ніка, МІП Роксолана та МІП Феєрія, які проходять Державну кваліфікаційну експертизу.

29 вересня був закладений демонстраційний полігон озимих зернових культур під головуванням директора Демидова Олександра Анатолійовича.

На сьогодні завершено посів і озимого ячменю на площі 15 га, найбільші площі засіяно новими сортами, а саме –    МІП Статус, МІП Гладіатор та зарекомендувавшим себе у виробництві сортом Паладін Миронівський.

Велика подяка працівникам інституту, які не покладаючи рук вчасно проводять польові роботи.

Сподіваємось, що подальші погодні умови сприятимуть дружним сходам!