У Реєстрі сортів рослин України з 2013 р.
Рекомендований для вирощування в Лісостепу та на Поліссі.
Автори: Н.П. Шубенко, Н.В. Василенко, В.В. Моргун,
А.І. Дем’яненко
Господарські та біологічні характеристики:
* Високоврожайний, максимальна врожайність
у конкурсному сортовипробуванні 74,0 ц/га
* Середньостиглий
* Посухостійкий
* Стійкий до вилягання
* Стійкий до обсипання
* Стійкість (бал) проти борошнистої роси – 6–7,
плямистостей листя – 6–7
Якість зерна.Пивоварного використання. Маса 1000 зерен 43,2–51,2 г. Вміст білка 10,0–11,0 %, екстрактивність 81,0 %, плівчастість 8,5 %.
Апробаційні ознаки. Різновидність нутанс. Середньорослий. Колос дворядний, циліндричний, середньої довжини і щільності, з незначним восковим нальотом. Ості світло-жовті, довгі, зазублені. Колоскові луски на рівні зернівки. Зернівка плівчаста, тонкозморшкувата, еліптична, світло-жовта. Основна щетинка зернівки довговолосиста.
Агротехнічні вимоги. Сорт універсального типу. Обов’язковим є протруєння насіння одним із дозволених для використання протруйників. Оптимальний строк сівби – фізична стиглість грунту. Рекомендована норма висіву 4,0–4,5 млн. схожих насінин на 1 га. Глибина загортання насіння 4–5 см з обов’язковим прикочуванням посіву важкими котками. З перших днів вегетації слід повністю забезпечити азотом, фосфором і калієм. Норму добрив розраховують балансовим методом виходячи з агрохімічної характеристики ґрунту та запланованого врожаю. За вирощування на пивоварні цілі дозу азотних добрив зменшують на 25–30 %. Догляд за посівами – регулювання чисельності бур’янів, розвитку хвороб і розповсюдження шкідників.